zaterdag 27 juli 2013

Vlaggen overal DIY


Enkele weken geleden zochten we met enkele creatieve mama's naar een leuk en blijvend cadeau voor de juf. We wilden onze kids (kleuters van drie of bijna drie) graag actief betrekken bij het cadeautje. Na wat heen en weer gemail, viel de beslissing: het zou een vlaggenlijn worden. Wij maakten de vlaggenlijn als afscheidscadeautje voor de juf, maar je kan ze net zo goed maken voor in de tuin, aan de boomhut, op de kinderkamer of om een zomers straatfeest mee op te fleuren. Ideaal knutselideetje voor een regenachtige of bloedhete zomerdag.

Benodigdheden:

- 5 (hoewel, met ééntje moet het ook al lukken) creatieve kleuters die niet bang zijn van wat geklieder met verf. Een doorsnee driejarige dus.
- 5 lapjes baalkatoen van ongeveer 60 x 60 cm.
- textielverf in knalkleuren
- schorten om kleding te beschermen
- naaimachine 
- 5 creatieve (maar ook hier geldt dat het met ééntje ook wel moet lukken) mama's en een flesje wijn
- 5 meter biaislint
- stofschaar, speldjes, strijkijzer

Stap 1:




- Doe de textielverf in potjes en laat de kleuter naar hartenlust stempelen met legoblokjes, bestaande stempels of andere vormpjes. Als je textielverf in tubes hebt, kan het ook leuk zijn om de verf over de lap baalkatoen te spatten.

- Laat de lap 24 uur drogen en fixeer nadien de verf met het strijkijzer. Leg tussen het strijkijzer en de stof een papier. Zo vermijd je dat de verf aan het strijkijzer gaat kleven.


Stap 2:






- Neem een stuk karton of een stevig blad papier en teken een gelijkbenige driehoek met een basis van 12 cm en een hoogte van 22 cm.
- Knip het patroon uit en schik het op de lapjes stof. Voorzie 1 cm naadwaarde.
- Knip de driehoeken uit de stof.
- Leg de driehoekige lapjes met de goede zijde van de stof op elkaar en stik de zijnaden vast met een stiksteek. 
- Knip de zijnaden in. Dit vergemakkelijkt het omdraaien van de vlaggetjes en zorgt voor een mooiere vorm.
- Draai de vlaggetjes om en strijk ze plat langs de goede zijde. Leg opnieuw een papier tussen het strijkijzer en de vlaggetjes.


Stap 3:





-  Plaats de vlaggetjes tussen het biaislint en speld ze even vast.
- Stik het biaislint vast met een stiksteek.


vrijdag 19 juli 2013

GIVE AWAY met KidsroomZuid



We hebben een boek in de GIVE AWAY! Dus wij zijn blij...Want ben je ook zo gek op lezen met je kindje. En dit kletsboek van Gezinnig is één van onze favorieten. Het kletsboek is een invulboek voor kinderen én hun ouders. Met verrassende vragen, leuke lijstjes en grappige testjes. Links en rechts staan dezelfde vragen en opdrachten: de linkerpagina is voor je kind en de rechterpagina is voor een volwassene. Dat kan steeds iemand anders zijn: papa, mama, opa, oma, de juf, een oom of de buurvrouw.

Naast de bijzonder leuke vormgeving is het fantastisch om te horen/lezen wat je kind allemaal invult. Je komt op die manier echt in contact over onderwerpen die anders niet zo snel ter sprake komen. Dit boek laat je samen lachen, nadenken en kletsen! Over grote wensen, kleine ergernissen en de dingen van alledag. Er is ook een moppermuur, een doe lekker gek pagina, doe een wens en een pagina met uitleg hoe je een elf (gedicht) kan maken. Oké, we stoppen nu met vertellen hoe leuk het is, kijk zelf maar! 

We mogen namens Snubbelbubbel een exemplaar weggeven! Leuk als je meedoet

LIKE Snubbelbubbel
LIKE & SHARE Kidsroomzuid
en laat een berichtje achter!

woensdag 17 juli 2013

Don't hurry... Be happy!


Tijdens het druilerige voorjaar dook meermaals de vraag op of we dit jaar op reis zouden gaan of niet. Wel, niet, wel, niet... Twee weken terug echter landde een collega-vriendin na een lange reis uit Congo - waar ze tijdelijk woont - op Zaventem. De dag nadien besloten we iets te gaan drinken en die avond nog werd de knoop heel impulsief doorgehakt: we gingen op reis, we wilden iets speciaals en we wilden diezelfde week nog vertrekken. Gestuwd door adrenaline door alles wat in korte tijd moest geregeld worden en ABSOLUUT geen tijd om na te denken welke kleren wel of niet mee zouden genomen worden, was binnen de twee dagen alles in kannen en kruiken: 2 vrouwen, de tienerdochter van de vriendin, Jef, Lily, een kabouter en een zwaan (ooit organiseerden we immers een project rond Amélie Poulain voor onze freinetleerlingen) zouden samen in een oud volkswagenbusje langs de Franse kust trekken. Vrijdag haalden we de hippiebus op in Evergem bij Gent. Zaterdag vertrokken we met een busje volgeladen richting Frankrijk. Een eerste tussenstop lasten we in aan de Belgische kust om dan zondag de Franse grens over te steken.





Zonder gps - heerlijk ouderwets met kaart - reden we richting Cap Blanc Nez. We verbleven daar een nachtje op een kampeerterrein op 50 meter van het strand. Een strand met bunkers. Jef vond dit geweldig! Nadien reden we door naar de Baai van de Somme, waar we 3 nachten kampeerden. De bus hebben we die nachten wel ingewisseld voor de 'luxe' van Rent - A - Tent. Net iets comfortabeler met een puberende driejarige kleuter. We hingen meteen onze zelfgemaakte vlaggenlijn op en haalden ons kleurrijke melamineserviesje boven. Een picknickdekentje op de grond en het relaxen kon beginnen.








Naast kleren - hoewel de kinderen bijna heel de vakantie gewoon hun badpak en zwembroek gedragen hebben -, slaapzakken, en wat eten, namen we ook wat sfeerbrengers, zoals een zelfgemaakte vlaggenlijn mee. Zelf geen zin of tijd om een vlaggenlijn te maken, neem dan zeker eens een kijkje op www.skoonecodesign.nl. Je vindt er superkleurrijke vlaggenlijnen gemaakt van oude en stukgewaaide paraplu's. De picknickdekens, vaatdoeken en theedoeken van Rice zorgen voor een instant zomergevoel en maken de afwas op het kampeerterrein alleen maar leuker. Drankjes voor onderweg smaken eens zo lekker in de drinkbussen van Earthlust, onder andere verkrijgbaar bij Moodadventures. Alles opbergen in een toffe koeltas of een mooie fairtradetas en het lijkt wel of je elke dag een cadeau openmaakt.